střediskový znak
Středisko 24 Sever

24. oddíl skautek Amnis

Oddílové foto

Kdo jsme?

Jsme parta holkek ve věku 11 - 15 let (spodní hranice ideálně šestá třída), které se nebojí dobrodružství. V našem oddíle máme aktuálně tři družinky - Vlaštovky, Lasičky a Lišky.

Dohromady je nás zhruba pětadvacet. Umíme se navzájem podržet a rády spolu trávíme čas za všech okolností.

V jejich volném čase nás vede parta nadšených vedoucích, které si samy naším oddílem prošly a snaží se nám (nejen) utvořit bezpečné prostředí pro další růst.

Co děláme?

V průběhu roku se každý týden scházíme v rámci družinky na dvouhodinových schůzkách, kde hrajeme různé hry, učíme se nové věci a dovednosti a poznáváme se navzájem. O víkendech pak celý oddíl jezdí na výpravy, které můžou být různé - třeba do přírody pod stan, na lyže, vodu, virtuální setkání skautů a skautek z celého světa, skautský závod, obstarat tůňky, co máme na starosti v Ďáblickém háji, ale i jen tak po Praze.

V létě nás vždy čeká vyvrcholení skautského roku, kdy jezdíme na tři týdny na tábor. Ten si pokaždé samy postavíme na prázdné louce buď v Kocelovicích, nebo v Nížkově. Na táboře pak společně hrajeme hry, koupeme se v rybnících a řekách, vaříme, v noci hlídáme, dozvídáme se nové věci a samozřejmě i zpíváme s kytarou u ohně. Taky se vždy snažíme se zapojit pod dohledem odborníků do pomoci přírodě v okolí - ať už jde o přírodní památku Kocelovické pastviny, nebo CHKO Žďárské vrchy.

Nebojíme se ani trošku drsnějších zážitků a polních podmínek, pozitivní naladění nám zůstává i při nepěkném počasí a byť se někdy (hlavně z tábora) vracíme unavené a špinavé, máme na tváři stále usměv a v hlavě hromadu pěkných vzpomínek.

Fotky z proběhlých akcí si můžeš prohlédnout v naší střediskové fotogalerii, Kobřině zoneramě nebo našem instagramu a tím zavzpomínat na spoustu srandy a zážitků. :) .

Chceš se k nám přidat?

Neváhej a kontaktuj naše vedení oddílu na mailové adrese vedeni.skautek24@seznam.cz, kde Ti odpovíme, kdy se za námi můžeš přijít podívat na schůzku.

Moc nás těší zájem o členství v našem oddílu, ale bohužel máme v současné chvíli plnou kapacitu. Můžete se nám i tak ozvat e-mailem a my vám dáme vědět, pokud se místo uvolní.

24. oddíl skautek Amnis - schéma


Oddílový vůdce

foto člena Kobra - Anna Šmejdová
tel  605026216
obálka  poslat zprávu

Zástupce vůdce

user  Máňa - Barbora Mlynářová      obálka  poslat zprávu
user  Kulíšek - Anna Hejhalová      obálka  poslat zprávu

Oddíloví rádcové

user  EmmaDa - Emma Dačeva
user  Cink - Ema Zieglerová
user  Hutu - Ema Zeizingerová
user  Citrónek - Aneta Mrázková

Družiny

Vlaštovky Schůzka: Úterý 18:00-20:00
Vzhůru, vzhůru vlaštovičky, k slunci, k dobru spějme vždycky. Hory, řeky, naše láska, vlaštovky jsou správná cháska! Vlaštovky vpřed!!!
Barbora "Kladívko " Jiránková
Borůvka (Podrádce)Družinové foto
Evžen
Kiwi
Alžběta O.
Amazonka
Náprstek
Mauglí
Jablíčko
Přídy
Šiška

Lišky Schůzka: Středa 18:00-20:00
Liškám srdce prudce buší, rychlé nohy, bystré uši. Kdo se vtipu nebojí, před liškami obstojí!
Eliška "Minutka" Rydvanová
Družinové fotoPekari (Podrádce)
Želé
Róza
Houkalka
Milka
Vali
Alžběta Č.

Lasičky Schůzka: Pondělí 18:00-20:00
My jsme holky jedna krása, lasičky jsou skautek spása. Ruce k dílu vždycky dáme, dobré srdce přece máme. Sranda s náma pořád je, každý si ji užije.
Veronika "Ijáček" Harnová
Jitřenka (Podrádce)Družinové foto
Mrkvička
Tik ťak
Hopsinka
Ondy
Axolotl
Katalpa
Veronika K.
Lia D.
Fialka